Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardığı mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Zeytinyağ
  • 9 su bardağı sıcak su

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklüyü ocağa alıyoruz içine doğradığımız soğanı koyuyor ve kavuruyoruz daha sonra salçayı ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Mercimekleri yıkayıp ek edip karıştırıyoruz baharatları ek edip sıcak suyuda üzerine ek edip karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  3. 20 dk mühlet tutuyoruz altını kapatıp tel süzgeçten yahut blendırdan geçirip isterseniz üzerine nane serpip servis ediyorsunuz. Yiyenlere afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sıkıcık Çorbası (Yöresel)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Un Kurabiyesi
Bal Parmak Tatlısı
Ev Yapımı Lor Peyniri
Çiçek Kurabiye
Salatalıklı Patlak Doyurucu Alternatif
Nefis Kakaolu Muzlu Sadrazam Lokumu Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.