Fırında Pilavlı Tüm Tavuk

Fırında Pilavlı Tüm Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tüm tavuk
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet kara erik ( isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabibe
  • Kırmızı toz bibe
  • Kekik
  • Tarçın
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 2/3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su

Fırında Pilavlı Tüm Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm tavuğu yıkayalım bir tepsiye alalım.
  2. İçi hazırlamaya başlayalım.
  3. Bir tavaya sıvı yağ, soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayalım ve kavuralım.
  4. Ondan sonra baharatları atalım ve karıştıralım.
  5. Pirinçleri koyalım,yarım su bardağı suyu da ekleyip biraz kaynatalım, en son maydanozları küçük küçük kesip ekliyoruz ve tavanın altını kısıp kapağını kapatıp biraz demlendiriyoruz.
  6. 15/20 dk sonra pirinçlerin pişip pişmediğini denetim ediyoruz.
  7. Piştikten sonra, tavuğun içini dolduruyoruz.
  8. Bitikten sonra bir kürdan yardımıyla açık yerini kapatıyoruz.
  9. Sıvı yağ ile kırmızı toz biberi karıştırıp üzerine sürüyoruz, biraz tepsiye su ekleyip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz, 1 saat sonra fırından çıkarıp tereyağ ile tavuğun üzerine gezdiriyoruz çıtır olması için ve 30 dk daha pişmeye alıyoruz.
  10. 1.5 saat sonra tavuğunuz hazır.Şimdiden afiyet olsun 🌹 🥰.

Fırında Pilavlı Tüm Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Soğuk Baklava Çıtırr
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli)
Sütlaç (Tüm Önemli Püf Noktalarıyla!)
Nohut Ekmeği
Blendırda Çiğ Köfte
Tavuk Etli Gril Sebze
Emziren Anneler İçin Tarif
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.