Tava Böreği

Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

Yufka ıslatmak için;

  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ

İçine;

  • Bir tutam maydanoz
  • Beyaz peynir yada lor peyniri (bir çay bardağı kadar hangisi varsa elinizde)
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcını yapalım maydanoz, peynir ve tuzunu katıp karıştıralım.
  2. Daha sonra biraz geniş bi kapta yumurta, maden suyu,süt ve sıvı yağ çırpılır.
  3. Tavanın tabanına biraz sıvı yağ gezdirelim.
  4. Yufkayı ikiye bölüp yada tavanızın büyüklüğüne nazaran ayarlayın o halde maden sulu karışımın içine ucundan tutup batırıyoruz her yeri ıslanmış olacak sonra elimizle sıyırarak fazla sıvısını tavaya yerleştiriyoruz.
  5. Ben iki kat yufkada bir tereyağı koyuyorum.
  6. Bu halde üç kat yada dört kat olarak yapıp ortasına maydanozlu karışımı ve onun üstüne de yineaynı süreci üç yada dört kat yufkamızı yerleştiriyoruz.
  7. Ocakta en kısık ayarda yavaş yavaş pişiyoruz ki içide hoş çeksin ve su böreği tadında olsun. (ben 6lı yufka paketinden iki tava börek çıkartıyorum bu şekilde) afiyet olsun 😊.

Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Choco Dilim (Videolu)
İskender
Ramazanda Buzluk İçin Tahinli Çörek (Videolu)
Mısır Unlu Bazlama
Glutensiz Pizza
Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |