Puf Poğaça ️

Puf Poğaça ️ Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kuru toz maya
  • 2 adet yumurta ( akı içine sarısı üstüne)

İçine kullanmak için;

  • Kaşar peyniri

Puf Poğaça ️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sıvı yağ süt, su, tuz, toz şeker, 2 adet yumurtanın akı ve mayayı bir kapta karıştıralım.
  2. Unumuzu da denetimi bir formda ekledikten sonra hafif ele yapışır bir hamur elde edelim. Ben bu evrede sıvı yağ kullandım hamuru yoğurmak daha kolay oldu.
  3. En değerli noktamız kesinlikle hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurumuzdan küçük kesimler kopararak içine kaşar ekleyip biçim verelim. Ben yuvarlak yaptım siz dileğiniz biçimde kullanabilirsiniz.
  5. Pişirmeden evvel tepsi mayası da yapmayı ihmal etmeyelim. Vakit varsa 1 saat yoksa 20/30 dk ortası da kâfi olacaktır.
  6. Hazırlanan poğaçalarımızın üstüne yumurta sarılarını sürelim ve çatalla çizikler atalım. Bu noktada susam yahut çörek otu da kullanabilirsiniz isteğinize bağlı.
  7. 180 derecelik ısınmış fırında üzeri ve altı güzelce kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 20/25 dk. Burada da süreyi denetimli yapalım her fırının pişirme mühleti farklı. Altı ve üstü güzelce kızardıktan sonra fırından alabiliriz.

Puf Poğaça ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tencerede Tavuk Yemegi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Köftesi Tarifi
Tepsi Poğaçası
Trileçe
Çilekli Pasta
Üçgen Kek
Tam Ölçülü Kalburabastı
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.