Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 4.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
  2. Bir kabın içine materyallerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Poğaçalarımızı şekillendirelim.
  4. Hamuru yeterlice yoğurduktan sonra minik bezeler yapalım içlerine peynir koyup kapatalım ve yağlıkağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  5. Poğaçalarımızı fırına sürelim.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun 🌸.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tencerede Tavuk Yemegi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Köfte Ekmek Tarifi (Gurmelerin Damağını Çatlatmalık)
Soğuk Baklava Tarifi
Tavuklu Çökertme Kebabı
Büyük Tepside Tam Ölçülü Trileçe Tarifi
Ispanaklı Cannelloni
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.