Hamsi Pilavı

Hamsi Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 kilo hamsi
  • 1.5 kilo pirinç (baldo)
  • 4 adet orta uzunluk havuç
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 200 gram tereyağ
  • 1 orta uzunluk çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hamsi Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için pilavımızın pirinçini 30 dakika tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Hazırlayacağımız harcın tane tane olması için pirinçimizi yeterlice yıkayıp süzdürüyoruz.
  3. Uygun bir tencereye sıvı yağı, tereyağı ve küp küp doğradığımız soğanları alıyoruz.
  4. Orta ateşte soğanları biraz karıştırdıktan sonra yeniden birebir formda doğradığımız havuçları ekliyoruz.
  5. Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte 7 dk kadar demlendiriyoruz.
  6. Karışıma sırasıyla salçayı, pirinçi, maydanozu, tuzu ve baharatları ek ediyoruz.
  7. Harcımızı pişirmek için kaynamış suyu ekliyoruz.
  8. Suyu biraz çekilince iç harcımızı karıştırarak kapağı kapalı tencereyi kısık beğenilen demlenmeye bırakıyoruz.
  9. Taze hamsilerimizin kılçığını ve başını ayıklayarak işe başlıyoruz.
  10. Elden geçirdiğimiz hamsileri sıvı yağ ile yağlanan tepsiye hiç boşluk kalmayacak formda evvel altına sonrasında kenarlarına gelecek halde süratlice diziyoruz.
  11. Ardından demlenen iç harcı tepsiye hafif tepeleme olacak formda yayıyoruz.
  12. Dizme işine hamsilerin dış yüzeyleri üstte kalacak formda süratlice devam ediyoruz.
  13. Tüm bu süreçlerim akabinde evvelce ısıtılmış fırında 40 dakika denetimli biçimde hamsi pilavımızı pişiriyoruz.

Deneyeceklere ve tadacaklara şimdiden afiyetler olsun.

Hamsi Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atıştırmalık Hurma Topları (Bebek Ve Çocuklar İçin)
Sarımsak Soslu Pide
Fırında Kadayıf Sarma Tatlısı
Yeşil Mercimek Köftesi (Çok Pratik)
Kolay Ve Lezzetli Kabak Yemeği Tarifi-Pratik Yaz Yemeği (Videolu)
Yazın Vazgeçilmezi Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |