Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Mavi haşhaş
  • Ceviz
  • Fıstık

Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp hamuru yoğuralım unu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  2. Şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz kaynayan şerbeti 2/3 damla limanı sıkıp 10 dakika da o denli kaynatıp soğumaya bırakalım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp avuç içinde yuvarlayalım haşhaşa bulayıp üzerine de cevizi ekleyip fırın tepsisine düzelim 170 dereceli fırında hafif pembeleşmesi kâfi.
  4. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak biçimde tatlımıza şerbeti dökelim en az 5 saat dinlensin ister kaymakla da servis edebilirsiniz.

Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Tencerede Sebze Yemeği
Meşhur Hatay Sürk Çökeleği
30 Kişilik Yaş Pasta
Coleslaw Salatası (Beyaz Lahana)
Oreo Krema Dolgulu Kurabiye
Mayasız Şipşak Poğaça
Hdabla | © 2025 |