Ağlayan Pasta
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao (3 yemek kaşığı)
- 1,5 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
- 2 su bardağı süt
Sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak karıştırma kabında yumurta ve şeker uygunca çırpılır.
- Kalan hamur gereçleri ek edilerek kek hamuru hazırlanır.
- Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 c fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir.
- İlk sıcağı çıka çıkınca kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür.
- Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür.
- Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
- Çikolata sosu hazırlanır ve son olarak soğuyan bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.
- Çikolata sosunun da kesinlikle soğumuş olması gereklidir.
- Bir kaç saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz üzere süslenerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun😇.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







