Pişi Tarifi
Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gr beyaz peynir
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 2,5 su bardağı un
Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabın içerisine yumurta ve süt eklenir ve çırpıcı ile karıştırılır.
- Daha sonra tuz ve kabartma tozu eklenir tekrar karıştırılır.
- Daha sonra beyaz, rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanoz ekleyip karıştıralım.
- En sonunda ünü ekleyip elimizle yoğuralım.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Tezgaha hafif unlayıp birazda üzerine un serpip merdane ile çok ince olmayacak formda açalım.
- Açtığımız hamuru pizza ruleti ile yahut bıçak yardımıyla ince uzun şeritler halinde dilimleyelim.
- Tavamıza alıp orta ateşte kızdırdığımız yağımıza pişilerimizi alarak denetimli bir şekilde iki tarafıda güzelce kızartalım.
- Pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun ❤️🤗.
Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















