Pişi Tarifi

Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gr beyaz peynir
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2,5 su bardağı un

Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kabın içerisine yumurta ve süt eklenir ve çırpıcı ile karıştırılır.
  2. Daha sonra tuz ve kabartma tozu eklenir tekrar karıştırılır.
  3. Daha sonra beyaz, rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanoz ekleyip karıştıralım.
  4. En sonunda ünü ekleyip elimizle yoğuralım.
  5. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  6. Tezgaha hafif unlayıp birazda üzerine un serpip merdane ile çok ince olmayacak formda açalım.
  7. Açtığımız hamuru pizza ruleti ile yahut bıçak yardımıyla ince uzun şeritler halinde dilimleyelim.
  8. Tavamıza alıp orta ateşte kızdırdığımız yağımıza pişilerimizi alarak denetimli bir şekilde iki tarafıda güzelce kızartalım.
  9. Pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun ❤️🤗.

Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kebapçı Ezmesi (Videolu)
Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Viral Şeftalili Pasta
Hamsili Pilav
Pizza Dilimli Ekmekler
Sebze Mezesi
Hdabla | © 2025 |