Kıymalı Gül Böreği
Kıymalı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sosu için;
- 150 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
İçi için:
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet patates rendesi
- Toz kırmızı biber
- Tuz
- Kimyon
Kıymalı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak her yufkayı 4 e bölelim.
- Daha sonra böreğin içini hazırlayalım.
- Kıymayı 2 yemek kaşığı sıvı yağla tavada kavuralım.
- Daha sonra soğanı doğrayıp ekleyelim.
- Patatesi rendeleyip kavurmaya devam edelim.
- Baharatlarınıda koyup soğuduktan sonra kullanalım.
- Yufkayı 4 e bölüp, yağlı sostan yayalım.
- Geniş tarafına kıymalı harçtan yayıp, rulo halinde saralım.
- Gül böreği formunda kendi etrafında çevirip tepsiye sıralayalım.
- Kalan yapılı sosa yumurta sarısı ekleyip, böreklerin üstüne sürelim.
- Susam serpip 200derecede pişirelim. Afiyet olsun 🤩.
Kıymalı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






