Anne Kurabiyesi

Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (sıvı yağ 2 parmak eksik olacak)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 buçuk su bardağı un
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı tereyağ (yumuşak olacak)

Üzerine ;

  • 1 tane yumurta
  • Ceviz

Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir karıştırma kabın içine yumurta, şekeri koyup çırpma teli ile şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ, yoğurt karıştırdığımız kabın içine koyup elimiz ile tekrar çırpma teli ile karıştırıyoruz.
  3. Sonra un, tereyağ, karbonat ek edip elimiz ile yoğuralım.
  4. Elimize yapışacak bir hamur olacak.
  5. Elimiz ile ceviz büyüklüğünde olacak biçimde yuvarlayalım ,yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine dizelim.
  6. Küçük bir kâsenin içine yumurta koyup çırpalım, bir fırça yardımı ile kurabiyelerin üzerine sürelim.
  7. Üstüne birer tane ceviz yerleştirip evvelden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştirelim.
  8. Üzeri pişene kadar denetimli bir biçimde pişirelim. Afiyet olsun.

Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sufle
Pratik Çikolatalı Pizza
Tepside Patatesli Yufka Böreği
Pirinç Köftesi
Meyveli Yoğurt (Çocuklar Buna Bayılacak)
Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek)
Hdabla | © 2025 |