Patlıcan Mezesi

Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet iri patlıcan
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 diş sarımsak rendelenmiş
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından az karabiber

Üzerine için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç içi kadar ceviz
  • 5-6 adet kurutulmuş biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 adet patlıcanı bir kaç yerden bıçakla delin fırında pişirin .
  2. Daha sonra patlıcanları soyup küçük doğrayın bir kaseye alın.
  3. Üzerine yoğurt ,labne, tuz ve karabiber ek edip güzelce karıştırın.
  4. Sosu için sos tavasına yağları ekleyin ısınınca cevizleri ekleyip biraz kavurun.
  5. Biberleri ekleyip bir iki cins karıştırın.
  6. Toz biber ekleyip karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin, ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islatmadan Kuru Fasulye: Hızlı Ve Pratik Tarif (Videolu)
Muzlu Cookie
Ağlayan Pasta (15 Kişilik)
Doğum Günü Pastası
Garnitürlü Tavuklu Pilav
Starbucks Latte Pasta
Hdabla | © 2025 |