Ispanaklı Gül Böreği
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1.5 kg ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 200 gram beyaz çökelek
- Tuz
- Kimyon
- Toz rezene(şumra)
- Kekik(zater)
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- Su (kulak göğsü kıvamına gelene kadar göz ayarı denetimli eklenecek)
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamurumuzu yapalım dinlenecek. Yoğurma kabına unu alalım ortasını çukur açalım.
- Zeytinyağı,tuz,şeker,maya ekleyip yavaş yavaş yoğurarak su ekliyoruz.
- İstediğimiz kıvama gelince üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
- İç harç için güzelce yıkadığımız ıspanakları doğrayalım.
- Doğradıktan sonra kaynamış suda bekletip biraz diriliğini öldürelim.
- Daha sonra derin bir kaba soğanımızı piyaz formda ince doğrayalım.
- 1 çay kaşığı tuz serpip soğanın da diriliğini alacak halde elimiz ile ezelim.
- Sonra sırası ile salça,tuzlu yoğurt,beyaz çökelek,baharatlarını döküp harmanlıyoruz.
- İyice harmanlanınca, sıcak suda beklettiğimiz ıspanağımızı avucumuza alıp güzelce sıkıp iç harcımıza ekleyip karıştırıyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu yuvarlak kesimlere bölüp 15-20 dk da tepsi mayası için üzerini örtüp dinlendiriyoruz.
- Dinlendikten sonra hal vermeye başlayabiliriz.
- Hamuru şekillendirirken yağ ile şekillendirirsek daha rahat açılır ve daha lezzetli bir börek elde etmiş oluruz.
- Ben yuvarlak ve üçgen börekler yaptım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip evvelden ısıtılmış turbo ayarda 200 derece fırında alt ve üst uygunca kızarana kadar pişiriyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















