Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Malzemeye İnanamacaksınız)(Videolu)

Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Gerece İnanamacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 3 dolu yemek kaşığı ezilmiş sarı haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 silme tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Materyale İnanamacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcı için yeşil mercimek üzerine 1 litre su alınarak güzelce haşlanır yaklaşık 35- 40 dakika.
  2. Başka bir tavaya küp küp doğradığımız kuru soğan ek edilir, üzerine sıvı yağ da ek edildikten sonra güzelce kavrulur .
  3. Pembeleşen soğanların üzerine salça da ek edilir ve güzelce tekrar kavrulur.
  4. Son olarak üzerine haşlanmış ve süzülmüş yeşil mercimekler tuz ve karabiber ek edildikten sonra soğumaya kenara alınır .
  5. Sıvı yağ ve haşhaş homojen olacak biçimde karıştırılır ve üzerine çok az tuz ek edilir bu karışım da kenara alınır .
  6. Yufkanın her biri 12 modüle bölünecek biçimde üçgen üçgen kesilir, yufkadan bir modül alınır ve üzerine haşhaşlı karışımdan bir yemek kaşığı gezdirilir.
  7. Bir fırça yardımıyla güzelce sürülür ve üzerine bir tane daha yufka serilir bu yufkanın da üzerine bir yemek kaşığı kadar haşhaş sürülür yani toplamda iki kat olmalı yufka .
  8. Mercimekli karışımdan alınır ve güzelce çok sıkı olmayacak formda sarılır ,kalan haşhaşlı karışım böreklerin üzerine sürülür ve evvelce ısıtılmış bir 80 derecelik fırında yaklaşık 35 -40 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
  9. İlk sıcaklığı çıkınca servis edebilirsiniz çok şahane ve çok lezzetli banko bir tanım önyargılı olmayın yeşil mercimeğin en yeterli hali muhakkak 🤤.

Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Gerece İnanamacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinç Tatlısı
Karışık Mini Poğaça
Çiğ Börek
Kıymalı Şakşuka
Fırında Yumuşacık Patates Kızartması
Kuzu Etli Güveç-i Sebze
Hdabla | © 2025 |