Elmalı Kremalı Pasta

Elmalı Kremalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 220 gr un
  • 80 gr toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr tereyağ (oda ısısında)

Elma karışımı:

  • 5 adet elma
  • 500 ml elma suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 60 gr toz şeker
  • 2 paket vanilyalı puding tozu

Krema için;

  • 2 paket krema (400ml)
  • 200gr ekşi krema
  • 3 paket krema sertleştirici
  • 2 paket şekerli vanilin
  • 2 yemek kaşığı şeker

Elmalı Kremalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur tabanı için tüm materyalleri yoğurup hamur haline getirip buzdolabına kaldırın.
  2. Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye alın.
  3. Üzerine elma suyu, şeker ve limon suyunu ek edip yaklaşık 10dakika kaynatın.
  4. Daha sonra elmaları süzün lakin suyunu atmayın, tekrar kullanıcaz.
  5. Suyu tekrar tencereye alıp kaynatın ve ocaktan alın.
  6. 2 paket vanilyalı puding tozunu az su ile karıştırıp kaynayan elma suyuna ekleyin ve düzgünce karıştırın.Hemen kıvam alacaktır.
  7. Elmaları ve az tarçın ek edip karıştırın ve yaklaşık 20 dakika kadar soğumaya bırakın.
  8. Buzdolabında ki hamuru yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba (26cm) yerleştirin ve kenarlarına dikkat ederek şekillendirin.
  9. Hafif soğuyan elmalı puding karışımını hamurun üzerine ekleyip evvelce alt üst ayarda ısıtılmış 180c fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Sonra büsbütün soğumaya bırakın.
  10. Kreması için 2 paket krema, 2 paket krema sertleştirici ve 2 paket şekerli vanilini sertleşene kadar mikserle çırpın.
  11. Üzerine ekşi krema, toz şeker ve 1 paket krema sertleştirici ek edip tekrar çırpın.
  12. Soğuyan pastanın üzerine döküp düzenleyin.
  13. Küçük bir kasede esmer şeker ve tarçını karıştırıp kremanın üzerine serpin ve 1 gece buzdolabında bekletin.
  14. Deneyecek olanlara kolay gelsin, afiyet olsun, çok lezzetli ekşi tatlı karışımı bir pasta tanımı.

Elmalı Kremalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muska Şekli Pırasa Dolması
Yayla Çorbası
Erzurum Pastası
Kavurmalı Fırın Patates Yemeği
Yumurtasız Dev Gibi Kabaran Poğaça
Kırma Yeşil Zeytin
Hdabla | © 2025 |