Pratik Borcam Tatlısı

Pratik Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi

Muhallebi için;

  • 2 çay bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 litre süt

Piştikten sonra;

  • 1 paket vanilin
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 paket krem şanti

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker (tadına nazaran fazlalaştırın)
  • 2 su bardağı süt
  • İsterseniz hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz

Pratik Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak muhallebisi için tencereye un şeker nişastayı alıp karıştırıyoruz daha sonra sütü ekleyip ocakta katılaşıncaya kadar 15 dakika pişiriyoruz.
  2. Pişen muhallebiye vanilin ve tereyağ ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuyunca üzerine krem şantiyi ekleyip 5 dakika kadar çırpıyoruz.
  4. İster sütle ister suyla ıslatıp bisküvileri borcama diziyoruz daha sonra üzerine muhallebi sonra tekrar bisküvi biçiminde dizerek 4 kat tamamlıyoruz ve dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. Çikolatalı sos için tüm gereçleri karıştırıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz daha sonra soğuyan tatlıya soğuk sosu güzelce eşit yayıp istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet olsunnnn.

Pratik Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fincanda Enfes Kek (Sufle Tadında)
Cok Kolay Ve Lezzetli Ispanaklı Pasta Bırakıyorum
Türlü
Kahve Dünyası Çikolatası
Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Kakaolu Süt
Hdabla | © 2025 |