Havuçlu Yulaf Lapası
Havuçlu Yulaf Lapası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı yulaf
- 1 orta uzunluk havuç
- 200 ml süt
- 1 çay kaşığı tarçın
- 20g kuru meyve (ben cranberry kullandım)
- 2 tüm ceviz
Havuçlu Yulaf Lapası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç rendelenir.
- Bir tencerenin içine; süt, yulaf, rende havuç, tarçın ve kuru meyveler eklenerek ocağa alınır.
- 5-6 dakika kadar kıvam alıp lapa haline gelene kadar kaynatılır ve ocaktan alınır.
- Sıcak olarak servis edilir, ben servisten evvel üzerine biraz ceviz ekledim.
Çok pratik ve lezzetli. Sağlıklı beslenmek bu kadar kolay aslında, afiyet olsun 🌸.
Havuçlu Yulaf Lapası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








