Tatlı Çorba
Tatlı Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 kase kuru üzüm
- 1 kase kayısı
- 1 kase incir
- 500 ml. kuşburnu marmeladı
- 2 – 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı toz şeker (arttırabilir isteğe göre)
Üzeri için;
- 50 gram ceviz yahut fındık
Tatlı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Aşurelik buğdayı birkaç saat ıslatalım ıslattığımız buğday üzümlerle su ekleyerek pişirelim.
- Buğdaylar piştikten sonra üzerine incir biraz daha kaynayınca kayısı ekleyelim.
- Birazda o denli pişirelim.
- Gerekirse su ve şeker ekleyelim.
- Üzerine kuşburnu marmelatı dökelim biraz daha pişirip kapatalım.
- Kaseye alalım ceviz yahut fındık ile servis edelim afiyetler olsun❤️.
Tatlı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







