Tatlı Çorba

Tatlı Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 kase kuru üzüm
  • 1 kase kayısı
  • 1 kase incir
  • 500 ml. kuşburnu marmeladı
  • 2 – 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı toz şeker (arttırabilir isteğe göre)

Üzeri için;

  • 50 gram ceviz yahut fındık

Tatlı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Aşurelik buğdayı birkaç saat ıslatalım ıslattığımız buğday üzümlerle su ekleyerek pişirelim.
  2. Buğdaylar piştikten sonra üzerine incir biraz daha kaynayınca kayısı ekleyelim.
  3. Birazda o denli pişirelim.
  4. Gerekirse su ve şeker ekleyelim.
  5. Üzerine kuşburnu marmelatı dökelim biraz daha pişirip kapatalım.
  6. Kaseye alalım ceviz yahut fındık ile servis edelim afiyetler olsun❤️.

Tatlı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Limonlu Kavala Kurabiyesi
Mozaik Pastaya Farklı Bir Bakış Açısı (Üstü Gramajlı)
Etli Kuru Fasulye
Bazlama Sandviç
Çiğ Pancar Salatası
Haşhaşlı Şekerpare
Hdabla | © 2025 |