Brokolili Makarna (El Yapımı)

Brokolili Makarna (El Yapımı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 250 gram brokoli (ayıklanmış hali ile)

Brokolili Makarna (El Yapımı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brokolileri buharda 10 dakika pişirelim.
  2. Derin bir kaba 3 su bardağı unu kayalım ve tuzu da ekleyerek ön karıştırma yapalım.
  3. Unun içine yumurta sıvı yağı koyalım hafif bir yoğurmadan sonra pişen brokolileri robottan geçirip karışıma ek edelim.
  4. Brokolili hamura kalan bir bardak unu da dikkatli bir halde ek ederek güzelce yoğuralım.
  5. Hamuru 4 kesime bölelim ve her parçayı biraz unlayarak açalım.
  6. Açılan bezeleri isteğimiz hallerde kestikten sonra makarnalar pişirmeye hazırdır.
  7. Kesim sürecinden evvel makarna suyunu hazır edelim ve hazırlanan makarnaları kaynar suda 10-15 dakika pişirelim.
  8. Pişen makarnaları damak zevkinize nazaran soslayabilirsiniz ( ben tereyağı ve yoğurt kulladım).Afiyet olsun ☺️.

Brokolili Makarna (El Yapımı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Şehriye Çorbası
Kıbrıs Tatlısı
Ayva Tatlısı
4 Kaşık Çorbası
Kıymalı Kol Böreği
Pırasa Yemeği
Hdabla | © 2025 |