Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet vanilya
  • 1 yumurta sarısı

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağıyla unu kısık ateşte 8 dakika kadar kavuralım.
  2. Üzerine sütü ekleyip beklemeden yumurta sarısını ve şekeri ekleyelim.
  3. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Pişince vanilyayı döküp tekrar karıştıralım ve borcama döküp 10 dakika üzeri kabuk tutuncaya kadar bekleyelim.
  5. Fırını ızgara ayarına alıp üzeri kızarana kadar 200 derecelik fırında bekletelim. Afiyet olsun.

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Fasulye
Pekmezli Un Helvası (12+ Ay)
İçli Köfte
Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr
Babam Böyle Pasta Yapmayı Nerden Öğrendi?
Kumkuat Reçeli
Hdabla | © 2025 |