Tepsi Kebabı
Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 2-3 adet orta uzunluk patates
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- Kara biber
- Kekik
- Nane
- Kimyon
- Tuz
Üzeri için:
- 3-4 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma uygun bir kaba alınır.
- Biberler, soğan ve sarımsak robotta güzelce kıyılır.
- Kıymaya ek edilir.
- Salça, sıvı yağ, baharatlar ve tuz da ek edililerek uygunca yoğrulur.
- Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
- Patateslerin kabukları soyulur ve yuvarlak yuvarlak dilimlenir.
- Yağlanmış uygun bir fırın tepsisine patatesler dizilir.
- Üzerine kıyma harcı eşit formda el ile bastırarak dağıtılır.
- Kişi sayısı kadar dilimlenir.
- Üzeri biber ve domates ile süslenir.
- Önceden ısıtılmış 200-220 °c fırında 35-40 dk kadar denetimli pişirilir.
- Dileyen pirinç pilavı yahut bulgur pilavı ile sevis edebilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















