Tepsi Kebabı

Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 adet orta uzunluk patates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Kekik
  • Nane
  • Kimyon
  • Tuz

Üzeri için:

  • 3-4 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber

Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma uygun bir kaba alınır.
  2. Biberler, soğan ve sarımsak robotta güzelce kıyılır.
  3. Kıymaya ek edilir.
  4. Salça, sıvı yağ, baharatlar ve tuz da ek edililerek uygunca yoğrulur.
  5. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
  6. Patateslerin kabukları soyulur ve yuvarlak yuvarlak dilimlenir.
  7. Yağlanmış uygun bir fırın tepsisine patatesler dizilir.
  8. Üzerine kıyma harcı eşit formda el ile bastırarak dağıtılır.
  9. Kişi sayısı kadar dilimlenir.
  10. Üzeri biber ve domates ile süslenir.
  11. Önceden ısıtılmış 200-220 °c fırında 35-40 dk kadar denetimli pişirilir.
  12. Dileyen pirinç pilavı yahut bulgur pilavı ile sevis edebilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Domatesli Arpa Şehriye Pilavı
Damla Çikolatalı Kurabiye
Fıstık Ezmeli Hurma
Lor Peynir Topları
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Berliner
Hdabla | © 2025 |