Tavuklu Bezelye Yemeği

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane patates
  • 1 tane havuç
  • Bezelye
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Üzerini biraz geçecek kadar su

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tavuk göğsü doğranır ve sotelenir, üzerine soğan ve sarımsak eklenip kavrulur.
  2. Ardından salça eklenir ve karıştırılır.
  3. Patates ve havuç ek edilir karıştırılır, akabinde suyu ve baharatlar ek edilir ve kaynamaya bırakılır.
  4. Biraz kaynadıktan sonra bezelyeler ek edilir ( benimkisi haşlanmış yazdan kalan buzluktaki bezelyedi)
  5. Bezelyeler eklendikten sonra biraz daha kaynatılır ve altı kapatılır.

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelize Soğanlı Kereviz
Antakya Usulü Kısır
Tereyağlı Tavuk
Bol Soslu Yalancı Profiterol
Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi
Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |