Dubai Cheesecake
Dubai Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kadayıf (kavrulmuş)
- 150 gram fıstık ezmesi
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı (iri çekilmiş)
Dolgusu için;
- 400 gram sahne
- 600 gram labne peyniri
- 200 gram mascarpone (kaymak)
- 1 adet vanilya şekeri
- 2 krema sertleştirici
- 100 gram fıstık ezmesi
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı
Çikolata sosu için;
- 80 gram krema
- 100 gram bitter çikolatası
Süslemek için;
- 1 yemek kaşığı çekilmiş fıstık
- Ayırdığınız fıstık ezmeli kadayıf
Dubai Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için; karıştırma kabına kavrulmuş kadayıf ve antep fıstık ezmesini alıp karıştırın. (26 cm) kelepçeli kalıbı yağlayın.
- Hazırladığınız kadayıftan iki yemek kaşığını cheesecake’in üzeri için farklı bir tabağa ayırın. Kalanını kelepçeli kalıba yerleştirip üzerini bastırarak düzeltin. Buzdolabında soğumaya bırakın.
- Dolgusu için; labne peyniri, mascarpone, krema sertleştirici ve vanilya şekerini geniş bir kaba alıp mikserle sertleşene kadar çırpın. Antep fıstık ezmesi ve çekilmiş antep fıstığını ekleyip spatula ile karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
- Çikolata sosu için; kremayı (80 gr) ısıtın, lakin kaynatmayın. Çikolatayı ekleyip akışkan kıvam alana kadar karıştırın. Soğuduktan sonra cheesecake’in üzerine dökün. Servis: cheesecake’i buzdolabına kaldırın ve bir gece dinlendirin.
- Ertesi gün, daha evvel ayırdığınız antep fıstıklı kadayıf karışımını pastanın kenarlarına ekleyin ve üzerine antep fıstığı serpiştirin. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Dubai Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














