Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi

Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo vita yağı
  • 2 su bardağı toz şeker (200 ml)
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 1.5 kg)

Üzeri için:

  • Susam

İç dolgusu için:

  • Ceviz

Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Vita yağını eritelim
  2. Bir kabın içine yağı şekeri ve suyu koyarak şeker eriyene kadar karıştıralım
  3. Daha sonra öteki materyalleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Yarım saat kadar hamuru buzdolabında dinlendirelim .
  5. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp içini oyarak ceviz koyup kapatalım(Sadede yapabilirsiniz )
  6. Susama batırıp kalıba basalım.
  7. Kabaran bir hamur olduğu için tepsiye aralıklarla dizelim.
  8. 180-200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim .(Fırın derecesini kendi fırınınıza nazaran ayarlarsınız.)

Dikkat:Kurabiyeler piştiğinde soğumaya bırakalım daha sonra istediğiniz bir saklama kabında haftalarca kıyır kıyır afiyetle yiyebilirsiniz.

Kıyır Kıyır Hatay Kömbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tarifi
Kremalı Mantarlı Makarna
Kabağı Birde Böyle Deneyin
Kara Dut Reçeli
Ağlayan Pasta
Portakal Soslu Kek
Hdabla | © 2025 |