İslim Kebabı

İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı ufalanmış ekmek içi
  • 1 adet ince doğranmış soğan / rendelenmiş soğan kullandım
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
  • Köfte baharatları
  • 3 adet kemer patlıcan
  • 4 adet çeri domates

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz ve sıcak su

Sabitlemek için kürdan

İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için; tüm materyalleri yoğurma kabına alıp yoğurdum.
  2. Köfte hamurumu 2 saat buzdolabında dinlendirdim.
  3. Patlıcanlarımı uzunlamasına kesip, tuzlu suya bıraktım.
  4. Dinlendirdiğim köfte hamurumu dolaptan çıkarıp, elimle haller verdim.
  5. Önce köftelerimi daha sonra da patlıcanlarımı kızarttım.
  6. Daha sonra patlıcanları artı halinde bir tabağa serdim ve ortasına köfteleri yerleştirdim.
  7. Patlıcanlarımın uzunluğuna nazaran iki ya da bir adet köfte yerleştirerek karşılıklı kenarlarından kapatıp üzerine domates ve kürdanı sabitledim.
  8. Daha sonra borcama aldığım kebabıma salçalı su ek ettim ve 200 derece fırında yarım saat pişirdim.

İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köstebek Pasta
Buzluk İçin Köfte
Şemşemok
Çok Kolay Puf Poğaça
Tahinli Kek (Az Malzemeli)
Vişne Soslu Yaz Pastası
Hdabla | © 2025 |