Lavaş Ekmeği

Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • Yarım litre ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz silme
  • 1 paket yaş maya

Lavaş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçler yoğurma kabında harmanlanır ve yoğurmaya başlanır.
  2. Pürüzsüz hale gelen hamur üzeri kapatılıp yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakılır.
  3. Ardından bezelere ayrılır, beze oklava yardımı ile açılır ve evvelce ısıtılmış kızgın sacın üzerinde gerili önlü pişirilir.
  4. Hamur bitene kadar süreç tekrarlanır yemeye hazır. Deneyeceklere afiyet olsun😊

Lavaş Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Havuç Tatlısı
Kilo Verdiren Kür (Diyetisyenlerin Önerdiği)
Ciğer Sote
Orman Meyveli Köstebek Pasta
Fırında Kabak Mücver (Börek Tadında)
Saçın Üstünde Yumuşacık Gözleme Tarifi
Hdabla | © 2025 |