Porsiyonluk Perde Pilavı

Porsiyonluk Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

3 adet için;

  • Tereyağ
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1.5 su bardağı haşlanmış tavuk suyu / sıcak su
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 adet haşlanmış tavuk but parçaları
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 3 kare milföy (1.5 adet milföy yani)
  • 1 avuç badem

Porsiyonluk Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçlerimi 30 dk sıcak ve tuzlu su da beklettikten sonra yıkadım.
  2. Tereyağını erittiğim tavada kavurmak için pirinçlerimi döktüm.
  3. Üzerine sıcak suyu ve baharatları ekledim. Biraz sıcak su da beklettiğim kuş üzümlerimi süzüp yıkayıp pilavım suyunu çekmeden ekledim.
  4. Bu esnada milföy hamurumu unla açtım.
  5. Fırın kaselerimin altına badem dizdim. Üzerine hamurumu yerleştirdim (bir halli bir de düz kaseye yapmıştım. Hiç yağ sürmedim. Formlu kasede olan yapıştı başkası çok kolay çıktı)
  6. Pişen pilavıma tavuk parçalarımı ekledim ve hamurlarımın içini doldurdum.
  7. Hiç boşluk kalmayacak formda hamurlarımı kapattım ve 200 derece de alt üst fansız ayarda fırına verdim.
  8. Bademlerimi 1-2 dakika kaynamış suda kaynatıp, soğuk suya attım ve kabuklarını soydum.

Porsiyonluk Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğday Ekmeği
En Kolayından Et Döner
Kolay Yaş Pasta
Browni Tadında Akışkan Çikolatalı Kurabiye
Yoğurtlu Sebze Çorbası
Kupta İki Renkli Muhallebi
Hdabla | © 2025 |