Antep Usulü Baklava

Antep Yordamı Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 40 adet baklava yufkası
  • 300 gram fıstık içi
  • Yaklaşık1 kg tereyağ

Şiresi için;

  • 2.5 bardak su
  • 5 bardak şeker
  • İnce dilim limon

Antep Tarzı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tepsiyi yağlayın. Her kata baklava yufkası ve fırça ile tereyağı sürün (dilerseniz 2-3 kata)
  2. Yufkaları teker teker dizin. Tam ortasına gelince yani 20. Katta fıstık içini dizin. Tekrar üzerine her katta tereyağı sıçratarak 20 kat yufka dizin.
  3. Baklavaları dilediğiniz üzere dilimleyin. -dilimlenen baklavanın üstüne yaklaşık 1 kilogram eritilmiş tereyağını baklavaların üzerine dökün.
  4. 180 derece fansız alt üst fırında (orta katta) yaklaşık 40 dk üstü kızarana kadar pişirin. Son 15 dk tepsinin tarafını çevirin.
  5. 2.5 bardak su, 5 bardak şeker ve ince dilim limonu kaynatarak şireyi hazırlayın. Hazırlanan sıcak şireyi sıcak baklavanın üzerine dökün. Yerken üstüne fıstık serperek yiyebilirsiniz afiyet olsun.

Antep Metodu Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yılbaşı Pastası
Tarhana Çorbası
Gelin Bohçası
Cevizli, Kuru Üzümlü, Kayısılı Kurabiye
Çikolatalı Muzlu Tart Kek
Buzluk Böreği Tarifi
Hdabla | © 2025 |