Cevizli Bayram Baklavası
Cevizli Bayram Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
- 22 adet hazır baklavalık yufka
Arasına;
- 1 kase ince çekilmiş ceviz içi
- 200 gr tereyağı
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
Cevizli Bayram Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını kısık ateşte eritelim ,üzerindeki köpükleri geçirelim. Hiç kalmasın sıvı yağ katalım karıştıralım. Derin bir kaba alalım yağımız biraz soğuşun.
- Tencereye şekeri suyunu koyalım. Biraz karıştıralım, şeker erişin fokurdayıncaya ocağın altını orta ateşe. Getirelim. 15 dk kaynasın sonra 15 dk sonra limon suyu döküp 6-7 dk daha kaynatalım, vanilyayı koyup karıştıralım. Ocağın altını kapatalım. Buzdolabında şerbeti soğumaya bırakalım.
- Tezgaha bir adet yufkayı yayalım. Her tarafını yağlayalım ,yağladığımız tepsiye yufkayı ortadan ikiye katlayarak tepsiye serelim. 11 adet yufkayı bu formda yapalım.
- Sonra cevizi serpelim tekrar kalan 11 adet tıpkı halde yaparak tepsiye üst üste serelim. Yani ikiye katlayınca baklava 40 katlı oluyor, üzerini en. Son katı yağlamadan baklava formda keselim. Kalan yağı da üzerine gezdirerek dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 20 dk bir pişirelim, sonra çıkarıp yağlı kağıt kapatalım 150 derecede, 40 dk daha pişirelim. Baklava böylelikle 1 saat pişmiş oluyor, içi hoş güzel pişiyor.
- Fırından çıkınca baklava bir saat soğuduktan sonra, buzdolabından çıkan soğuk şerbeti gezdirerek yavaş yavaş yavaş dökelim. Bir gece tatlıyı bekletelim.
Not:Orta uzunluk dikdörtgen tepsi kullandım ben tatlıcıdan taze baklavalık yufka alıp yaptım marketlerde satılanlardan da olur uygun bayramlar.
Cevizli Bayram Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















