Nefis Taze Fasulye

Nefis Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 300 gram kuzu eti (veya dana eti)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım adet küp şeker

Nefis Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fasulyeleri yemeklik doğrayıp yıkayalım.
  2. Soğanı yemeklik küp küp doğrayalım
  3. Tencereye sıvı yağ ve tereyağı ek edelim. Kızgın yağın üzerine soğanı ek edelim ve birkaç dakika kavuralım.
  4. Kırmızı biberi ince ince kıyalım, ve yumuşayana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
  5. Kuşbaşı kıyılmış olan etleri de ekleyip etler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
  6. Domates salçası, ek edelim kokusu çıkana kadar bir iki dakika kavuralım.
  7. Fasulyeleri ekleyip, kapağını kapatarak kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Fasulyeler kavrulurken orta ara karıştırmayı unutmayalım
  8. Domatesleri küp küp kıyalım ve ek edelim. 1 tane yarım küp şeker ilave edelim.
  9. Fasulye yumuşayana kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  10. Üzerini geçecek kadar kaynar su ek edelim. Servis anı damak tadınıza ve isteğe nazaran tuzu ve baharatı ek edelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Nefis Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Sulu Yeşil Mercimek Çorbası
Etli Pide / Kaşarlı Pide
Karadeniz’in Efsane Lezzeti: Kuymak Tarifi (Videolu)
Kıymalı Şehriye Çorbası
Patatesli Köfte
Limonlu Brownie
Hdabla | © 2025 |