Fırında Enfes Tüm Tavuk
Fırında Enfes Tüm Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2-3 patates isteğe göre
- 2 tane havuç
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
- Biraz su
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak rendesi
Fırında Enfes Tüm Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkanan tüm tavuk ortadan ikiye ayrılır göğüs kısmından ki içine sos rahatça sürülsün. Tepsiye rahatça yerleştirilebilsin.
- Karıştırma kabına yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı alınır. Üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, yarım büyük limonun suyu, bir yemek kaşığı mayonez ve 2 diş sarımsak küçükçe rendelenir.
- Sos yeterlice karıştırılıp sos tavuğa sürülür. İrice doğranan patates ve havuçlarda bu sosa eklenip bütün materyaller bir saat dolapta beklenir daha sonra tüm materyaller tepsiye alınır. Tepsiye hafif bir su da eklenir. Tavuğun üzerine gelmesin.
- Kontrollü halde 200-250 derece de 40 dk da hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz ister pirinç pilavının üzerine ister ortaya.
Fırında Enfes Tüm Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







