Yumurta, Yoğurt, Süt Yok️ Susamlı Sokak Simidi Tarifi (Videolu)

Yumurta, Yoğurt, Süt Yok️ Susamlı Sokak Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru yahut yaş maya
  • 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek şeker
  • 8 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Elinizi hamurdan sıyırmak için;

  • 3-4 yemek sıvı yağ

Bulamak için;

  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • Susam

Yumurta, Yoğurt, Süt Yok️ Susamlı Sokak Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına ılık su, toz şeker, tuz, sirke ve sıvı yağını alalım güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra unumuzun bir kısmını ekleyelim mayayı üzerine dökelim. Güzelce karıştıralım. Kıvamını alacak kadar. Denetimli formda unumuzu ek edelim. Hafif ele yapışan hamuru yoğurma süreci bittikten sonra 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamurumuzu toparlayalım. Üzerini örtüp mayalanması için dinlenmeye bırakalım.
  3. Yaklaşık yarım saat oda ısısına nazaran bir saate kadar mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Daha sonra görselde görüldüğü halde simit halini verelim.
  4. Bulamak için; pekmez ve suyu karıştıralım. Öbür bir tabakta susamı dökelim simitlerimizi birinci evvel pekmezli suya daha sonra susama bulayıp tepsiye dizelim.
  5. 200 derecelik fırında 25 dakika büsbütün kızarana kadar pişirelim az materyal ile 2 tepsi sokak simitlerimiz servise hazır yapacak olanlara artık afiyet olsun🌹.

Yumurta, Yoğurt, Süt Yok️ Susamlı Sokak Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Salatası ( Sofralarınıza Renk Katacak)
Balık Çorbası
36 Kat Böreği
5 Malzemeli Pişmeyen Çikolatalı Pasta
Brokoli Çorbası (Detoks Çorba)
Havuçlu Sonbahar Keki
Hdabla | © 2025 |