Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 3 adet yumurta (1 tane sarısı dışına)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi (kokos)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • (İsteğe bağlı kakao fakat ben katmıyorum)

Şerbeti için:

  • 4 buçuk su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Limon

Üzeri için:

  • İsteğe bağlı fındık ceviz fıstık

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin ve un haricinde bütün gereçleri katıp güzelce bi birbirine karıştırıyoruz, (bir tane yumurta sarısını köşeye ayırıyoruz üstüne sürmek için)
  2. Sonra margarini katıp hafif  karıştırıyoruz, en son unu ayarlı bir halde ele yapışmayan kulak göğsü kıvamına getiriyoruz.
  3. Güzelce şekillendirip borcam yahut tepsiye diziypruz, evvelden ısıtılmış fırına 180 dereceye yaklaşık 30-40 dakka ortası sürüyoruz.
  4. Fırına verdikten on dakika sonra şerbete başlıyoruz, şekerle suyu ek edip kaynadıkdan sonra limonu sıkıp altını kısıp 10 dakika bekletiyoruz.
  5. Şekerpareyle şerbeti sıcak kavuşturmamız lazım şerbetin altını şeker pare kızarınca kapatıp birebir anda çabucak sıcak sıcak döküyoruz, güzelce cızırdayarak her yerine dağıtıyoruz şerbeti.
    Şimdiden afiyet olsun.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Köfteli Bostan Kebabı (Videolu)
Çikolatalı Yaz Pastası
Pratik Ev Yapımı Yemeklik Domates Sosu (Konserve)
Soğuk Kahve
Guacamole Ve Salsa Salatali Orjinal Tacos
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |