Zeytinyağlı Dolma Biber

Zeytinyağlı Dolma Biber Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet dolmalık biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 1 rendelenmiş domates
  • 1 bardak yıkanmış suyu süzülmüş pirinç
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık
  • Yarım fincan kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Yarım demetten az maydanoz

Üstüne kapak yapmak için;

  • 1 adet domates

Zeytinyağlı Dolma Biber Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ tavaya eklenir kızınca ince yemeklik doğranan soğan ek edilir.
  2. Rendelenmiş domates eklenir. Pirinçler eklenir ve biraz kavrulur.
  3. Dolmalık fıstık, kuş üzümü,nane,karabiber,tarçın,şeker,tuz, kurunane eklenir ateşten alınır. Sonra ince doğranan maydanoz eklenir.
  4. Dolmalık biberler yıkanır kapakları kesilip içi temizlenir. (altına kürdanla bir delik açın).
  5. Yarısına kadar hazırlanan içten doldurulur( pirinçler pişerken şişeceği için çok tıka basa doldurmayalım)
  6. Domates dilimleriyle kapak yapılır, tencereye dizilir.
  7. Tencerede üstüne yağ gezdirilir ve suyu eklenir yavaş yavaş 20 -25 dakika da pişirilir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Dolma Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pastaya Yeni Boyut
Başka Fırın Tavuk Yemeyeceksiniz (Müthiş Marinasyon)
Tam Buğday Diyet Ekmeği
Kilis Tava
Güllaç Tarifi
Saten Kurabiye
Hdabla | © 2025 |