Hürrem Gözü Tatlısı

Hürrem Gözü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 1 su bardağı (200 ml) un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Jölesi için;
- 1 paket kivi jölesi
- 1 adet kivi
Hürrem Gözü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Jöleyi yapmak için yaklaşık 2,5 su bardağı kanar suyu bi kaseye döküyoruz ,içerisine bir paket jöleyi ek ederek karıştırıyoruz .
- Kaselere paylaştırıyoruz ,üzerlerine dilimlemiş olduğumuz kividen birer dilim ek ediyoruz.
- Muhallebisi için tavamıza yağımızı ek ediyoruz ,eriyince bir su bardağı unu ek ederek yaklaşık beş dakika kavuruyoruz.Hafif kokusu çıksın kâfi .
- Üzerine sütü ek ediyoruz yeterlice unu eze eze karıştırıyoruz .
- Bir bardak şekeri de ek ediyoruz ,muhallebi katılaşmaya başlayınca vanilyayı ek ederek bir iki dakika daha karıştırarak ocağı kapatıyoruz .
- 5 dakika kadar blendır tutuyoruz kaselerdeki jölemiz donmuş oluyor muhallebimizi kaselere paylaştırarak ek ediyoruz .
- Buzdolabına kaldırıyoruz, biraz dinlenip soğuyunca kasenin kenarlarını kaşıkla hafif açarak tatlının rahat düşmesi için servis tabağına zıt çeviriyoruz. Tatlımız servise hazır. Afiyetler olsun.
Hürrem Gözü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




