Trileçe (Videolu)

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Islatmak için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket sıvı krema
Üzerine;
- 1 paket 2li krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Karameli için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karamelimizi hazırlayalım ,uygun bir tavanın içerisine toz şekeri alalım, tavanın altını yakıp şeker büsbütün eritelim .
- Rengi dönüp eriyen şekerin içerisine bir yemek kaşığı tereyağını ekleyelim, tereyağı eriyince içerisine sıvı kremayı dökelim, sıvı kremayı döktükten sonra sertleşme olacaktır süratli bir formda tahta kaşık yardımı ile karıştırarak dağıtalım .
- Bir iki dakika pişirip karamelimizi soğumaya bırakalım .
- Yumurta ve şekeri 4-5 dakika çırpıcı ile rengi dönene kadar çırpalım .
- Sonrasında kalan başka gereçleri ek edelim, 1-2 dakikada karıştırıp yağlı kağıt serili büyük uzunluk borcam tepsiye dökelim.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında kekimizi pişirelim.
- Soğuk sütün içerisine sıvı krema ve şekeri ekleyip şeker büsbütün eriyene kadar güzelce karıştıralım.
- Pişen keki ocaktan alıp aksi çevirerek tepsiye alalım ,sütü hoş çekmesi için kürdanla bir kaç delik açalım.
- Şerbetin tamamını kekin üzerine dökelim ve kek büsbütün soğuyana kadar bekleyelim .
- Bir paket krem şantiyi üzerindeki tarife nazaran hazırlayalım.
- Birkaç dakika karıştırıp hazırlayalım ,şantiden bir yemek kaşığını üzeri için ayıralım.
- Tamamen soğuyan kekin üzerine hazırladığımız krem şantiyi dökerek her tarafına yayalım.
- Üzerine soğuyan karameli döküp yayalım ,ayırdığımız krem şantiyi küçük bir sıkma torbasına koyarak üzerine çizikler halinde sıkalım .
- Kürdanla uzunlamasına çizerek biçimlerini verip en az bir iki saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edelim, afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız👇.

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






