Soslu Et
Soslu Et Tanımı İçin Malzemeler
- 6 modül antrikot
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 3-4 adet ortaboy soğan
- 400 ml sıcak su
- 1-2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Sebze tozu
- 1 çay kaşığı dolu pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Soslu Et Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş uygun bir tavaya sıvı yağı ek edin, düzgünce ısınınca etleri önlü artlı üçer dakika kadar mühürleyin.
- Tavanın kenarına tereyağ ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine elma dilimi üzere kesmiş olduğumuz soğanları ek edin defne yaprağı ekleyip üzerine suyunu ek edin baharatlarını ekleyip hafif karıştırın.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin denetim edebilirsiniz şayet etiniz piştiyse bu mühlet daha kısa olabilir kıvamı koyu ise biraz sıcak su ek edebilirsiniz.
- Birde defne yaprağını kaynamaya başladıktan yirmi dakika sonra içinden alabilirsiniz pilav yada patates püresi eşliğinde servis edilebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌.
Soslu Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















