Soslu Et

Soslu Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 modül antrikot
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3-4 adet ortaboy soğan
  • 400 ml sıcak su
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 1  çay kaşığı tuz
  • Sebze tozu
  • 1 çay kaşığı dolu pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Soslu Et Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş uygun bir tavaya sıvı yağı ek edin, düzgünce ısınınca etleri önlü artlı üçer dakika kadar mühürleyin.
  2. Tavanın kenarına tereyağ ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Üzerine elma dilimi üzere kesmiş olduğumuz soğanları ek edin defne yaprağı ekleyip üzerine suyunu ek edin baharatlarını ekleyip hafif karıştırın.
  4. Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat kadar pişirin denetim edebilirsiniz şayet etiniz piştiyse bu mühlet daha kısa olabilir kıvamı koyu ise biraz sıcak su ek edebilirsiniz.
  5. Birde defne yaprağını kaynamaya başladıktan yirmi dakika sonra içinden alabilirsiniz pilav yada patates püresi eşliğinde servis edilebilirsiniz afiyet şifa olsun 👌👌👌.

Soslu Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuş Yuvası Kurabiye
Fırında Soslu Kabak
Ezogelin Çorbası
Pratik Kavun Tatlısı
Az Malzemeli Çıtır Halka Tatlısı
Sıcaklara Serinlik Naneli Ayran
Hdabla | © 2025 |