Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kurumaya
  • 4-5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz 1 saat mayalandırmaya bırakıyoruz.
  2. Mayalanma sürecinden sonra üzerine 2 yemek kaşığı yağ ekleyip mandalina büyüklüğünde bezeler elde ediyoruz.
  3. Yumurta sarısı sürüp fırının ısırmak durumuna nazaran evvelce ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda 30-35 dakika pişiriyoruz.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Nişastalı Kurabiye
Soğuk Kahve
Susamlı Tuzlu Kurabiye
Karabuğdaylı Ve Bulgurlu Salata
Humus (Süt İle)
Çikolata Sevenlere Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |