Havuçlu Pasta

Havuçlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk elma
  • 4 orta uzunluk havuç
  • 1 portakal rendesi ve suyu
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1.5 paket petibör

Krema için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilya

Havuçlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elma ve havuçları rendeleyelim.
  2. Üzerine şekeri ekleyip 5 dk pişirelim.
  3. Daha sonra portakal suyu ve rendesini ekleyip pişirmeye devam edelim.
  4. Havuçlar yumuşayınca bisküvileri de ekleyip karıştıralım.
  5. Küçük dikdörtgen borcamın içine boşluk kalmayacak formda yayalım.
  6. Bir tencerede süt şeker nişasta ve unu yoğunlaşana kadar pişirelim.
  7. Altını kapatınca vanilya ekleyelim.
  8. Pastanın üzerine kremayı yayalım.
  9. Dolapta en az 4-5 saat bekletip o denli servis edelim.

Havuçlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Sote
Az Şekerli Elma Suyu
Karnıyarık Poğaça
Poğoça
Yoğurt Bowl
Lahmacun İçi Nasıl Hazırlanır? (Gaziantep)
Hdabla | © 2024 |