Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250/300 gram brokoli (yarım brokoli)
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brokolilerimizi küçük modüllere ayırıp üzerini geçecek kadar su ekleyip 5 dk haşlayalım süzelim.
  2. Bir tencereye sıvı yağ ve havucu ekleyip kavuralım.
  3. Sırasıyla soğan, sarımsak ve patateside ekleyelim kavrulan sebzelere unu da ekleyip kavurduktan sonra brokoliyi ve suyunu koyup pişmeye bırakalım.
  4. Sebzeler piştikten sonra blenderdan geçirelim.
  5. 1 su bardağı sütü tuz ve karabiberide ekleyip bir taşım kaynatalım. Çorbamız hazır afiyet olsun ❤️.

Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Karışık Meyveli Kek
Damla Sakızlı Muhallebili Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Güllaç Tarifi
Portakallı Kurabiye
Kuru Fasulye
Schnecken Kuchen ( Elmalı Salyangoz Kek)
Hdabla | © 2025 |