Kış Keki

Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 adet rendelenmiş suyu sıkılmış havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki üç adet yumurtayı şeker ile iyicene köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra içine sıvı yağ süt ek edip bir defa daha karıştıralım.
  3. Un kabartma tozu vanilya eleyerek karışıma ek edelim.
  4. En son ceviz ve havucuda ek edelim.
  5. Yağlanmış kalıba döktüğümüz kek harcımızı yere vurarak havasını alalım.
  6. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 45 dakika pişirelim.
  7. Pişme mühleti fırından fırına değişebilir. Dikkatli pişirelim. Afiyet olsun.

Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Ispanaklı Börek
3 Çeşit Peynirden Omlet Tarifi
Kayısı Konsantre
En Pratik Profiterol
Haydari
Karnabaharlı Makarna
Hdabla | © 2024 |