Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Elma harcı için;

  • 2 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı şeker

Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmaları rendeleyip ocağa alıyoruz, birazcık su verecektir, sonra şekeri ,tarçını ekleyip yeterlice suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Diğer yandan kek için yumurta şeker çırpalım .
  3. Süt ,yağ koyalım çırpalım .
  4. Tarçın ekleyelim, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpalım .
  5. Sonra borcamı yağlayıp kek harcını dökelim .
  6. Diğer yandan soğumuş olduğu elma harcını kek hamurunun üzerine dökelim.
  7. 1 yemek kaşığı şekeri de üst kısmına serpelim ki karamelize tat versin.
  8. 200 derece de alt üstü pişene kadar fırında pişirelim.

Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Herse
Çıtır Kabak (Yunanistan Usulü)
Ezogelin Çorbası
Köy Usulü Kuş Başı Etli Kabak Yemeği
Kakaolu Çatlak Kurabiye (Videolu)
Zeytinyağlı Sarma
Hdabla | © 2025 |