Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah)

Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet portakalın kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatmak için

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için;

  • 1 lt süt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım bardak su bardağından 1 yemek kaşığı fazla un
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı toz şeker

Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle keki yapıyoruz. 4 yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz.
  2. Köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra un ve kabartma tozunu katıp en son portakal kabuğunu rendeliyoruz.
  4. Altına yağ sürdüğümuz büyük uzunluk kare borcamin içine kekimizi döküyoruz.
  5. 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  6. Kekimiz pişerken portakal suyu ve şekeri karıştırıp kenarda hazır bekletiyoruz.
  7. Daha sonra süt şeker ve unu karıştırıp kremayı hazırlıyoruz.
  8. Kaynayan kremaya vanilyayı katıp karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  9. Daha sonra bir paket toz krem şantiyi içerisine döküp mikserle karıştırıyoruz.
  10. Pişen keki fırından çıkarınca soğuyana kadar bekleyip daha sonra portakal suyunu üzerine döküyoruz.
  11. Krema ne çok soğuk ne çok sıcak olacak ılık bir biçimde kremayı üzerine döküyoruz.
  12. En son üzerine hindistan cevizi ile süslüyoruz.
  13. Pastamızın yumurta kokmaması için fırından çıkan kekin soğumasını bekliyoruz daha sonra üzerine portakal suyu ve krema döküyoruz.
  14. En son hindistan cevizi ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

Portakallı Gelin Pastası (Ferah Ferah) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kalıbında Soslu Kek Pasta
Dışarda Pizza Yemeyi Bıraktıracak Pizza Tarifi (Videolu)
Aradığınız O Kolay Sufle Tarifi
Kfs Çıtır Tavuk
Mangal Tadını Aratmayan Fırında Çöp Şiş Tavuk
Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |