Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2.5 su bardağı denetimli un

Süsleme için;

  • Hindistan cevizi
  • Renkli süslemeler
  • Çikolata sosu
  • Eritilmiş çikolata ve eritilmiş beyaz çikolata

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba süt, ılık su, kuru maya, şeker, tuz koyulur, karıştırıp 5 dk bekleyelim.
  2. Sonra yumurta, sıvı yağ ,un ekleyerek yoğurulup ele yapışmayan hamur elde edelim, 1 saat ağzı kapalı dinlendirelim.
  3. Hamuru 14 eşit kesime bölelim ceviz büyüklüğünde hamuru yuvarlayalım ,ortasını şişe kapağıyla delelim sıvı yağında kızartalım.
  4. Benmari yöntemi erittiğimiz çikolata ve beyaz çikolata batırıp dilediğimiz halde süsleyelim afiyet olsun 🌸🌸🌸.

Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Ara Öğün
Sandviç Ekmeği
Kabak Bolognese
Pratik Patates Graten
Elmalı Pankek (Yumurtasız)
Köfteli Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2025 |