Barbie Pasta

Barbie Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 6 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 1.5 su bardağı un

Kreması için;

  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 4 silme dolu yemek kaşığı nişasta
  • 4 silme dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz kremşanti
  • 4 yemek kaşığı sıvı krema
  • 80 gram beyaz çikolata

Barbie Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pandispanya üretimi; not; birinci olarak kuru materyalleri bir kaba alalım karıştıralım ve 3 kere eleyelim ☺️
  2. Daha sonra yumurta akı ve sarısını ayıralım.
  3. Yumurta akının üzerine limon suyunu ve 1 bardak şekerimizi ilave edelim mikserle kar olana kadar çırpalım kabımızı aykırı çevirince dökülmemeli biraz uzun sürebiliyor bu kademe neden olmuyor ki demeyin ☺️
  4. Ardında yumurta sarısı olan kabımıza geçelim sarıların üzerine kalan yarım bardak şekerimizi ilave edelim çırpmaya başlayalım daha sonra sıcak suyumuzuda yavaş yavaş ek edelim köpük köpük olana kadar çırpalım.
  5. Ardından sarıların olduğu kabımızın içine yumurta akının ve elediğimiz kuru gereçlerin üçte birini ( tıpkı süreç 3 sefer olacak formda ayarlayın ) alarak spatula ile köpüğü söndürmeden karıştıralım.
  6. Daha sonra çemberimizin altını yağlı kâğıt ile kapalım içe yanlışsız kıvıralım.
  7. Çemberimizin iç duvarına hazırladığımız yumurta akından küçük bir kesim sürüp yağlı kâğıt yapıştıralım.
  8. Ardından karışımı çembere dökelim evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim her fırın farklı mühlet değişebilir.
  9. Pandispanyamızın piştiğinden emin olduğumuzda tel ızgara üzerine aykırı çevirelim bu formda sönmemiş olur .
  10. Krema imali; süt, yumurta sarısı, tozşeker, un ve nişastayı tencereye alalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
  11. Kaynadıktan sonra ocağımızı kapatalım tereyağı,vanilya ve beyaz çikolatayı ek edelim güzelce karıştıralım akabinde soğumaya bırakalım. ( uygunca soğusun yoksa kıvam tutmaz )
  12. Soğuduktan sonra kremşanti ve kremayı ek edelim pürüzsüz olana kadar mikser ile çırpalım.
  13. Not: kremayı 1 gece evvelce pişirirseniz kremşanti ve kremayı kullanmadan evvel ek edin ☺️.
  14. Hazır olan pandispanyayı bıçak yardımı ile katlara ayıralım benim 4 kat oldu akabinde birinci katı kelepçeli kalıbın içine koyalım .Altına tabak koyarak .
  15. Ardından biraz süt ile keki ıslatalım ,daha sonra ortasına krema koyup üzerine istediğiniz meyveleri dökebilirsiniz sizin damak zevkinize kalmış ben damla çikolata çilek ve muz kullandım bu süreci tüm keklerde uygulayalım.
  16. En üste gelen keke krema sürmeyeceğiz süreç sonunda streç ile üstünü kapatıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim, vaktiniz olursa 1 geçe dinlendirin daha hoş olur.
  17. Dinlenen pastamızın üzerini krem şanti ile sıvayalım ve istediğiniz formda süsleyebilirsiniz.

Not: krem şantiyi yapınca dolapta biraz bekletirseniz daha hoş sıvanır ve form alır vaktiniz varsa onuda akşamdan yapıp dolapta bekletebilirsiniz afiyet olsun

Barbie Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Cheesecake
Browni Kek
Çıtır Çıtır Yalancı Su Böreği
Sebzeli Mantarlı Bulgur Pilavı
Damla Çikolatalı Kek Tarifi
Kaymak Tadında Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |