Lokanta Usulü Tas Kebabı (Videolu)
Lokanta Yöntemi Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram rostoluk dana eti
- 1 adet soğan
- 3 orta uzunluk patates
- 1 küçük yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı domates sos
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Kırmızı toz biber
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı sıvı yağ (patatesleri kızartmak için)
Lokanta Yöntemi Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben düdüklü tencerede pişirdim. Olağan tenceredede yapabilirsiniz.
- Tencerede yağları eritin ve iri kuşbaşı doğranmış etleri mühürleyin.
- Suyunu bırakıp çekince minik küp doğranmış soğan ve biberi ekleyip karıştırın.
- Küçüldüğünde domates sos ve salçayı ek edip soteleyin.
- Sıcak suyu, tuz ve baharatları aktarıp kapağını kapatarak pişirin.
- Benim için 20 dk kâfi oldu.
- Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp biraz tuzlayarak kızartın.
- Ben hava fritözünde hazırladım.
- Pişen etlere patatesleri ek edip 5-10 dk daha birlikte pişirelim.
- İlk sıcağı geçince servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun🌸 📌tuz ve baharat oranını damak tadınıza nazaran ayarlayın.

Lokanta Adabı Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













