Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Şerbet için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı yahut ceviz içi

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şekeri ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın.
  3. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın, sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Yumurtaları ve şekeri bir kapta mikserle köpürene kadar çırpın.
  5. Süt, sıvı yağ (ve limon kabuğunu isteğe bağlı)ekleyip karıştırın.
  6. Un, irmik, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  7. Fırını 180°c’ye ısıtın.
  8. Yağlanmış bir borcama karışımı dökün.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün.
  11. Şerbeti düzgünce çekmesi için en az 1 saat dinlendirin.
  12. Üzerine hindistan cevizi yahut antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😋😋😋.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Jelepone Biber Turşusu
Tiramisu (Yapımı Kolay Lezzeti Zirve)
Sömelek Köfte
Kfc Tadında Çıtır Tavuk
Ciğer Köftesi
Portakal Soslu Tart Kek
Hdabla | © 2025 |