Trabzon Gevreği

Trabzon Gevreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr ay çekirdeği
  • 1 adet kabartma tozu

Trabzon Gevreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza un, süt ,yumurta, sıvı yağ, katıyağ ,kabartma tozu ,tuz alalım yoğuralım.
  2. Ardından ay çekirdeğini ekleyelim yoğuralım.
  3. Çekirdeği hamurun içersine yedirelim ,bu ortada ben tuz kullanmadım ayçekirdeği tuzlu olduğu için.
  4. Hamurdan modül koparalım iki parmak genişliğinde şehit yapalım.
  5. Hafif üzerine bastıralım ,kare formunu alması için ,küp küp keselim tepsiye dizelim.
  6. 180 drc fırınlayalım üzeri kızarana kadar piştikten sonra servise hazır afiyet olsun.

Trabzon Gevreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Çıtır Börek (Oklavasız)
Tam Kıvamlı Şekerpare
Hızlı Pişi
Çilekli Labneli Kek
Limonlu Tavuk Çöp Şiş
Soğan Dolması
Hdabla | © 2025 |