Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt ılık
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 ,5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1,5 çay kaşığı şeker

Üzeri için;

  • Tereyağ

Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur kabına unu koyup ortasına mayayı ılık suyunu koyup,tuz ve şekerle sıvı yağı ekleyip uygunca karıştırıp yoğuruyoruz.
  2. 30 dakika dinlendiriyoruz hamuru.
  3. Sonra dilediğiniz kadar bezelere ayırıp merdaneyle açıyoruz.
  4. Ocakta önlü gerili pişirip üzerine tereyağı koyuyoruz. Herkese afiyet olsun kolay gelsin 🙏🧿❤.

Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian
Fırında Taze Kabak Yemeği Tarifi – En Hafif Yaz Yemeği! (Videolu)
Çikolatalı Hindistan Ceviz Dolgulu Kek
Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması
Tavuk Saç Tava
Börülce Salatası
Hdabla | © 2025 |