Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
- 1 /2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 1,5 çay kaşığı tuz
Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilavı yapmak için evvel pirinci yıkayalım 1-2 kere bir çay kaşığı tuz ekleyip ve suyunun süzülmesi için bir kenarda içinde bekletelim.
- Sıvı yağ ve tereyağını uygun bir tencereye alalım ve tel şehriyeleri altın sarısı renk alana kadar kavuralım.
- Süzülmüş pirincimizi ek ederek kavuralım.
- Pirinci daima karıştırarak 3-4 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra içerisine 2 su bardağı kaynar su 1 su bardağı tavuk suyu ekleyip tuzumuzu atalım.
- Tenceremizin kapağını kapatalım daha sonra orta ateşte 3-4 dakika, en son da kısık ateşte tane tane olup, suyunu çeken kadar pişirelim ve ocağımızın altını kapatalım.
- En az 20 dakika dinlendikten sonra dilediğimiz üzere servis edelim. Afiyetler olsun.
Tane Tane Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











